Elisabeth Mijnhardt-Keller

Het magazine Elisabeth is genoemd naar Elisabeth Mijnhardt-Keller. Zij schreef bemoedigende brieven naar mensen die het nodig hadden om hen te bemoedigen in het geloof en ze verspreidde lectuur. Toen Elisabeth stierf, wilde haar man Andries haar werk voortzetten en gaf in de jaren 20 de Elisabethbode uit. Het blad verscheen lange tijd iedere week. Inmiddels verschijnt het magazine iedere twee weken, al gedurende negentig jaar, met hetzelfde doel dat Elisabeth Mijnhardt had: wij geloven dat het leven met God voor ieder mens goed is en dat het volgen van Jezus de wereld een stukje mooier maakt.

Jansje Elisabeth Hendrika Mijnhardt-Keller wordt geboren op 4 mei 1881. Ze is de oudste in een gezin van vier kinderen. Wanneer zij nog maar 7 jaar is, overlijdt haar vader op jonge leeftijd. In haar jeugd moet ze veel helpen in het huishouden en voor haar broertjes en zusje zorgen, omdat haar moeder veel op bed ligt. In die tijd krijgt ze blijvend oog voor de nood van de mensen om haar heen. Dit is de basis voor haar levenswerk.

Elisabeth en Andries trouwen en krijgen vijf  zonen. De zorg voor het gezin komt helemaal op Elisabeths schouders terecht, omdat haar man lange werkdagen maakt. Hij is zowel assistent-apotheker als zelfstandig drogist. Het is een welgesteld gezin, maar in plaats van het leven te leiden van een deftige dame, wil Elisabeth iets betekenen voor de mensen die ze tegenkomt. In al die jaren van zorgen en verzorgen heeft ze keer op keer de nabijheid van God ervaren. Dat gunt ze anderen ook graag. 

Meer over het magazine Elisabeth: www.elisabethmagazine.nl